Malzemeler

- 1 paket margarin
- 1 yumurta
- Tunas Kayısı Reçeli
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Yeterince pudra şekeri

 

Hazırlanışı

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, şekeri ve yumurtayı karıştırın.
Yeteri kadar un ve kabartma tozunu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
Nemli bir beze sararak 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru merdane yardımıyla yarım parmak kalınlıkta açın.
Kek kalıbının ağzı ile kalpler şeklinde (veya bir su bardağının ağzı ile daire şeklinde) kesin.
Bu kestiğiniz kalplerin yarısının da ortasını daha küçük boyda bir kalıp ile kalp veya bir başka şekilde yine kesin çıkarın.
Hepsini hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kurutmadan pişirin.
Bütün olarak pişirdiğiniz kurabiye parçalarına Tunas Kayısı Reçelini sürün.
Delikli kurabiye parçaları ve diğer içlerinden çıkan ufak parçaların üzerine güzel gözükmesi için pudra şekeri eleyin.
Daha sonra delikli kurabiyeleri, reçel sürülmüş deliksiz kurabiyelerin üzerine itina ile yerleştirin.
Soğuduktan sonra kurabiyeleri hep bir arada servise sunun.