Helva Hakkında

Kavrulan susamın değirmende öğütülmesiyle yapılan, saray sofralarının vazgeçilmezi Tahin Helvası'na, asırlar boyunca Orta Asya ve Güney Avrupa dahil Türk, Arap ve Yahudi kimliğinin olduğu her yerde rastlamak mümkündür. Hatta çağa öylesine damgasını vurmuştur ki, birçok tatlının adının ilk ismi veya sonu helva diye nitelendirilmiştir. Helvanın tarihçesi araştırıldığında, Pakistan'dan, Hindistan'dan geldiği gibi birçok karışık bilgiye rastlansa da, helva %100 son dönem Osmanlı tatlısıdır ve bunu Türkler sahiplenmiştir. Helva sözcüğü Arapça'dan gelme bir kelimedir ve güzel, hoş, tatlı anlamına gelmektedir.
Kakao, Fıstıklı ve Sade çeşitleriyle saray sofralarının değişmez lezzetini bugüne taşıyan Tunas Tahin Helvası, "B" grubu vitaminler bakımından zengindir. Enerji verme özelliğinin yanında protein, karbonhidrat ve kalsiyum açısından da yüksek değerler taşımaktadır.