Malzemeler

- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 100 g margarin
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 30 g yaş maya
- 1 tutam tuz
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 20 adet Tunas İncir Reçeli tanesi
- Üzerine: Margarin ve Pudra şekeri

 

Hazırlanışı

Mayayı sıcak süt ile eritin. Bir süre kabarmasını bekleyin. Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın. Limon kabuğu rendesini de ekleyin. Gerekirse 1-2 çorba kaşığı un ekleyin. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine bir kapak kapatıp mayalanmasını bekleyin.

2 kat kabaran hamurdan parçalar koparın. Yuvarlayıp içlerine birer incir reçeli tanesi koyun. Hamuru açık yeri kalmayacak şekilde kapatın.

Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Herbirinin üzerine bir parça margarin koyun. 200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.